Lyckad välgörenhetssimultan med GM Yuri Solodovnichenko

Förbi | 2023-01-19

Säsongen fick en rivstart med besök av ukrainske stormästaren Yuri Solodovnichenko som visade intressanta partier och spelade mot oss i en simultanuppvisning. Träningspasset avslutade Yuri med en uppmuntran att vem som helst kan få till en fantastisk vändning i ett parti, så man ska inte ge upp för tidigt. En klubbspelare gör det kanske en gång i livet medan stormästare lite oftare. Han visade ett exempel där han som FM mött en stormästare som han lurade in i en lång pattfälla.

I den trevliga aktiviteten deltog även spelare från Nybro och Västervik. Tack vare generösa bidrag från deltagarna och att klubben bjöd på smörgåstårta samlade vi in 8500 kronor. Dessa pengar kommer att gå till arbete med internflyktingar i Ukraina. Dessa har flytt från östra och södra Ukraina till något säkrare västra Ukraina. 

Vi är även glada över besök av radio Kalmar och tidningen Barometern och Kalmarposten.

Vi rekommenderar fler klubbar vill göra en liknande aktivitet i samband med att Yuri är i Sverige nästa gång.