Seger mot Nybro i Blekingeserien

Förbi | 2022-11-20

Nybro SS kom tyvärr med endast 4 spelare till spel. Det blev ändå några spännande partier och några som avgjordes rätt snabbt.

Vid första bordet mellan Lennart Andersson och Peter Föghner och blev det inledningsvis spansk öppning men Peter spelade en slags omvänd kungsgambit med f5. Det blev till slut ett tungt angrepp på vits kungsflygel men många komplexa kombinationer. Ett litet misstag gjorde att svart kunde bryta igenom och det fanns inget motspel.

Markus Thornemo Larsson spelade mot Hans Eriksson. Tyvärr satte Hans bort sin Dam tidigt med följd pjäs under och det fanns inte mycket att sätta emot efter det.

Viggo Mattsson spelade mot Natalie Hjort-Ragnarsson. Viggo fick möjlighet att spela sin oemotståndliga Birds öppning. Med ett starkt löparpar mot svarts kungsflygeln blev pressen hög. Natalie spelade bra men gjorde ett misstag och så var det partiet förlorat.

I partiet mellan Alfred Olofsson-Johansson (en av de många nya lovande juniornerna från Nybro) och Magnus Johansson blev öppningen någon blandning mellan Londonsystemet och Nimsoindiskt försvar. Ja vad kunde väl resultatet bli annat än remi mellan två nästan likarankade spelare?

Resultatet blev 4,5 – 0,5.