Lagmatchen mot Oskarshamn SS

Förbi | 2022-11-15

Efter en trevlig resa till Oskarshamn började vår match kl 10:00 den 13:e. Eftersom vi saknade 3 av våra 4 bästa fick vi göra om laget lite.

På bord 1 kom Erik bra ut och stod på vinst tidigt. Men efter en miss jämnade spelet ut sig men vinsten var aldrig i fara och han vann till slut.

Jag spelade på bord två och satte bort en pjäs i början men fick två bönder och min motståndare en försvagad kungsställning så det blev att kämpa på. Blev till slut ett slutspel med en häst och 4 bönder mot två hästar och en bonde. Jag stod bättre men lyckades inte vinna.

Bord 3 spelade Robert och det var jämnt länge men till slut förlorade vi. På bord 4 spelade Sten-Erik och kom ut lite sämre men jämnade ut spelet efterhand och hade remichancer i ett damslutspel men gjorde en miss.

Bord 5 spelade Cajsa. Där det blev ett jämnt parti, men i slutspelet avgjorde Cajsa. Bord 6 spelade Sveinung och det blev ett rörigt parti där motståndaren till slut avgjorde.

På bord 7 var Per på plats och spelade upp en intressant ställning men den mycket högre rankade motståndaren avgjorde till slut. På bord 8 spelade Kristian ett äventyrligt parti där båda hade vinstchanser men han avgjorde till slut

Vi ska vara glada åt våra 3,5 p mot ett högre rankat lag och att vi kunde tagit några poäng till.

Mikael