Schackresan till Visby

Förbi | 2024-03-25

Det blev 6 tappra schackspelare med en extra coach IM Bengt Lindberg som gav sig i väg redan på fredagen för att möta Visby SK i allsvenskan div II på Söndagen den 3 mars. Vi blev tvungna att lämna 2 w.o. Det blev en långhelg med 2 övernattningar. Det blev en extra ledig dag på lördag innan matchen. Vi fick se museet med skatter från många länder i hela Europa. Visby har varit en rik stad med blandad befolkning. Det var den beryktade Hansan som styrde Gotland under lång tid. Det som mest omtalades på museet var Valdemar Atterdags brandskattning vid slaget 1361, där i stort hela den gotländska bondehären förintades. Det otal med kyrkor och ruiner som finns innanför försvarsmurarna är imponerande. Som turist känner man sig mycket välkommen.

Så till matchen tidigt på söndagen. Med tanke på utgångsläget var vi jättenöjda med 5 – 3 trots förlusten mot Visby som huserar på den övre halvan av tabellen. Det gav oss ett bra utgångsläge inför sista ronden. Resultat.

Innan hemfärden besökte vi en vacker utsiktsplats vid klinterna mot fastlandet med den värmande vårsolen och spirande vårblommor. En mycket stimulerande resa med mycket positiva minnen.

Vid pennan, åldermannen från Kalmar

Per Smide