Gott nytt schack-år!

Förbi | 2021-01-03

2020 blev inte som någon tänkt och ännu vet ingen hur detta året kommer att arta sig. Styrelsen har därför beslutat om en tillfällig sänkning av medlemsavgifterna för 2021. Årets avgift blir därför enbart 400 kr. Betala gärna in så snabbt som möjligt så missar du inte något nummer av Tidskrift för schack och har möjlighet att vara med på de aktiviteter som ordnas (se Bli medlem).

Tillsvidare är det on-line-spel som gäller. Vi spelar med Kalmar-Västerviksalliansen i svenska blixtligan (Swedish chess team battle) på söndagarna kl 18.15. Det är obegränsat med platser i laget och du binder inte upp dig för något speciellt deltagande. Se tidigare inlägg på hemsidan om hur det går till. Välkommen att hänga på! Även medlemmar i andra grannklubbar är välkomna att vara med i vårt lag.

Måndagen den 18 januari spelar Kalmar-Västerviksalliansen en intern snabbschacksturnering på lichess. Om du inte redan är medlem i laget, gå med där men glöm inte att skriva ditt riktiga namn i profilen. Turneringen startar 18.30 och allt lottas automatiskt. Det enda som krävs är anmälan till turneringen. Om intresse finns spelar vi fler såna turneringar.

Förhoppningsvis kan vi spela lite med våra kära träpjäser senare i vår och åtminstone hoppas vi på en vårlig uteschacksdag längre fram.

Klassmästerskapet 2020 kunde vi till allas glädje genomföra. Klass 1 vanns av klubbens ordförande Mikael i överlägsen stil (Resultat se klass 1). I klass 2 var det tuffare och till slut vann Peter F på särskiljning före Sten-Erik (Resultat se klass 2). Vi lyckades precis avsluta turneringen innan de tuffare Corona-restriktionerna slog till.


Styrelsen