Uteschacket i Kalmar 2019

Förbi | 2019-08-20

Uteschacket i Kalmar 2019 samlade hela 18 deltagare från Kalmar, Öland, Solna, Växjö, Karlskrona, Västervik och två deltagare från Nederländerna. Alla 9 bräden togs i anspråk i fint spelväder med lagom sol och med underbar omgivning i Skälby 4H gård. Publiken var blandad med lokala schackspelare, barnfamiljer, deltagare från Ironman dagen innan, och inte minst vår mest trogna publik i Agneta och Anni-Frid  från Linderöd.

Som alltid var det en fin och avslappnad stämning vid uteschacket och en möjlighet att träffa nya och gamla schackvänner. När matcherna är igång är det dock full koncentration och kamp för att vinna. I sluttampen blir det mycket spring på brädet och jakt på klockan.

Vinnare blev IM Bengt Lindberg från Växjö SK med 6 poäng som gick segrande genom alla matcher.
Två blev Percy Fransson från SS Kalmarunionen med 5 poäng endast besegrad av Bengt Lindberg.
Trea blev Emil Lindahl från Växjö SK med 4 poäng endast besegrad av Bengt Lindberg och Percy Fransson.

Från vänster Emil Lindahl, Bengt Lindberg och Percy Fransson

Resultat
Fler bilder