Cajsa Lindberg debuterade i veteranschack

Förbi | 2018-09-21

I helgen debuterade Cajsa Lindberg i veteransammanhang. Man har numera två veteranklasser, en 50+ och en 65+.

I helgen avgjordes snabbschacks SM i Lund – knatteveteranklassen – som Cajsa kallar den. Det var intensivt spel med elva ronder och stor spännvidd på spelstyrkan. Det skilde över 1000 elopoäng mellan högst och lägst rankad.

– för min del gick det över förväntan, särskilt på lördagen. Då tog jag 2½ poäng på de 6 ronderna mot bra motstånd. På söndagen tog jag ytterligare 3 poäng mot mer blandat motstånd. Jag blev bästa dam och kom på en placering en bra bit över mitt startnummer så det var en lyckad utflykt till Lund, säger Cajsa Lindberg.

Intervju med Cajsa Lindberg av Sveriges Schackförbund innan tävlingen.

Resultat Veteran-SM i snabbschack