Bengt Lindberg vann årets uteschack

Förbi | 2018-08-20

Segrartrion, i mitten segraren Bengt Lindberg, till vänster 3-an Patrick Fransson och till höger 2-an Jörgen Karlsson.

En vy över spelet

I lite växlande väder och med stor publik från 4H-gårdens besökare avgjordes Kalmar uteschack 2018. Till slut stod förhandsfavoriten, Bengt Lindberg, Växjö SK, som ensam segrare. Bengt säger i en kommentar att nu när det var andra gången han var med så hade han bättre grepp om hur man ska spela.

– I uteschack är svårigheten att man har sämre överblick på det stora brädet. Löparna är extra värdefulla pga. sina långa diagonaler som är lätta att missa. Springarna är också svåra att spela emot och man behöver kolla extra i varje drag så att man inte går in en springargaffel, säger en nöjd segrare. Det är nästan att de lätta pjäserna är värda 4 bönder i uteschack enligt Bengt.
Tvåa kom Jörgen Karlsson, Västerviks ASK och trea Patrick Fransson, Örgryte SK. Sammanlagt kom 18 spelare till start, vilket var maxantalet. Många av regionens starkaste spelare deltog.
Vi hälsar alla välkomna tillbaka nästa år och försöker då utöka med några bräden så att fler kan delta.